Mijn eerste hond, wat heb ik nodig?

Mijn eerste hond, wat heb ik nodig?

Als je binnenkort een nieuwe hond krijgt is het belangrijk dat je alles in huis hebt om meteen met de opvoeding ervan te beginnen. Hierbij kun zal je ten eerste denken aan de wat meer standaard hondenspullen zoals een bench, een mand en hondenbrokken.

Snel naar de winkel of wachten?

Maar zat u ook al te denken aan bijvoorbeeld een riem om je viervoeter uit te laten? Een voederbak om hondenbrokken en water in te doen? Of zelfs speeltjes om het beestje te vermaken? Zo niet, dan zit u hier aan het juiste adres. Ten eerste moet u nu niet te overhaast naar de winkel gaan en het eerste de beste kopen wat u ziet. U kunt beter even verder lezen en rustig een lijstje maken met wat u nu precies nodig heeft. Zo zijn er een aantal dingen die de een wel nodig zal hebben en de ander niet, maar dit hangt af van hoe uw leven er uitziet.

Waar moet u op letten bij de inkopen?

Een aantal dingen die u zeker nodig heeft als u aan uw inkopen begint zijn bijvoorbeeld een voederbak. Bij het kopen van een voederbak moet u goed opletten hoe groot uw hond is, dit zodat hij/zij er fatsoenlijk bij kunnen. Als u alleen een losse eetbak koopt zult u er waarschijnlijk twee nodig hebben, de een voor water en de ander voor het voedsel. Voor de slaapplaats ligt de keuze geheel bij u, wilt u dat hij ‘s avonds in de bench ligt, in een mand of op een hondenkussen? Bij de hondenriemen zit er niet een al te groot verschil in, het is maar net wat u fijn vindt. Natuurlijk heeft uw hond ook een halsband nodig, persoonlijk zou ik een halsband pakken waar makkelijk een riem aan bevestigd kan worden. U moet zeker opletten met het kopen van het voer voor uw hond aangezien verschillende soorten voer voor verschillende soorten honden zijn gemaakt, zo is de een voor een pup en de ander voor een volwassenen. Ook zit er verschil in uw hond z’n gewicht.

Ik hoop dat u hier iets aan heeft gehad, heeft u nog tips of opmerkingen? Neem dan contact met me op.